top of page

ІІІ Міжнародний фестиваль Параджанова

фестиваль сучасного мистецтва
19 - 24 серпня 2018
Культурно-мистецький центр "Супутник"
Львів

19−24 серпня у Львові на Левандівці відбувся ІІІ Фестиваль Параджанова. Мото фестивалю: місце правди. Левандівський парк і культурно-мистецький центр "Супутник" у Львові перетворились на місце творчої синергії та експерименту. Фестиваль наповнили перегляди кінофільмів, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії, майстер-класи для дорослих і дітей , святковий концерт, та мистецька виставка, присвячена Сергію Параджанову.
Традиційною локацією фестивалю є відокремлений індустріальний і водночас історичний район Львова – Левандівка, де розташована вулиця Параджанова
Фестиваль Параджанова – це проект-колаж, присвячений постаті культового режисера, який з допомогою різних жанрів переосмислює творчість Сергія Параджанова.
Сергій Параджанов був творцем, якому було тісно в рамках одного жанру. Його постать однаково важлива для вірмен, грузинів та українців. Його творча мова весь час відображає глобальне в локальному і навпаки. Саме тому формат фестивалю та простір його проведення є знаковими.
З одного боку на Левандівці є відкритий простір для синергії мистецтв, з другого – тут вкрай потрібний якісний культурний продукт. Окрім того, фестиваль стає платформою для формування середовища культурних активістів району.

bottom of page